Utazáskereső Letöltés Utasbiztosítás Kapcsolat
Akciós utak fejléc
akciós utakfejléc
akciós utazás fejléc
Akciós utazás
Akciós utazás

Akciós utazás
Akciós utazás

Jordánia-Izrael körút, körutazás

Akciós utazás

Jorániai akciós körutazások Jordán-Izrael körút, JORDÁNIA-IZRAEL KÖRÚT
Jordán-Izrael körúti utazás akciós üdülés, akciós nyaralás

Utazás leírása
8 nap / 7 éjszakás körutazás
minimum 15 fő jelentkezése esetén indul
Útvonal:
Sharm El-Sheikh/Taba - Wadi Rum - Petra - Madaba - Nebo-hegy - Jerash - Amman - Jeruzsálem - Betlehem - Massada - Holt-tenger - Taba/SHarm EL-Sheikh.
Tabából utazás autóbusszal az izraeli határig. Határátkelés gyalogosan Izraelbe, onnan tovább izraeli autóbusszal a jordán hatáig ott gyalogos átkelés, a jordán program jordán autóbusszal, majd a program végén gyalogos határátlépés Izrelbe. Izraelben izraeli autóbusszal történik az utazás, az izraeli program végeztével gyalogos hatátátkelés Egyiptomba.  Minden országban az utazás az ország saját autóbuszával történik, tehát Izraelben izraeli busszal, Jordániában jordán busszal, Egyiptomban egyiptomi busszal. A határátkelések minden esetben gyalogosan történnek, ezért javasoljuk, hogy kerekes bőröndöket vigyenk magukkal az utazásra.
Májustól a repülőgép útvonala: Budapest - Hurghada (technikai leszállás) - Sharm El-Sheikh - Budapest útvonalon közlekedik. Sharmból Tabáig és vissza busztranszfer biztosított, ami kb. 3-3,5 óra.

PROGRAM RÉSZLETEZÉSE

1. nap
Indulás Budapestről közvetlen charterjárattal Sharm El Sheikh-be, majd onnan buszos transzferrel Tabára. Megérkezés a szállodába, bejelentkezés és vacsora.
2. nap
Szabad program a tengerparton.
3. nap
Kora reggel indulás Izraelbe, majd Jordániába, a határt Eilatnál lépik át. Az Izrael - Jordán határátlépés után indulás Wadi Rumba. Wadi Rumról úgy tartják, hogy egyike a legszebb sivatagoknak. Jordánia a bizarr, magasba nyúló zikla formációiról híres, melyet arab nyelven deebel-nek neveznek. Wadi Rumban (Hold Völgye) még mindig szinte kézzelfogható a csend és a nyugalom. Az I. világháború alatt itt harcolt Thomas Edward Lawrence ezredes, az ő sorsát követi végig az Arábiai Lawrence című film is. Wadi Rum megtekintését egy kb. egyórás sivatagi dzsiptúra követi, majd városnézés Petrában. Petra városát nehéz leírni, mivel sem Jordániában, sem az egész Közel-Keleten nem találni ehhez hasonlót. A rózsaszín sziklákba bevésett város egykor a nabateusok fővárosa volt, akik főképp a karavánokkal való kereskedelemből gazdagodtak meg. Petra ezer éven át elfeledett város volt, és csak 1812-ben fedezték fel újra. A várost sziklahasadékok között lehet megközelíteni (ezt a hasadékot Siq-nek nevezik). Mikor úgy tűnik, hogy az útnak nincs vége, egyszerre feltárul előttünk a Kincstár és Aretase király sírja. Megtekinthető a hatezer férôhelyes ókori színház és a Nagy római templom. A városnézéshez kényelmes lábbeli ajánlott. Este a szállás elfoglalása, majd vacsora és szabad program.
4. nap
Reggeli után indulás Madabába. Ez az erős keresztény befolyással rendelkező város a mozaikjairól híres, melyek a régi bizánci templomokban találhatók. A leghíresebb mozaik a 6. századból származó Szentföld és a zarándokhelyek térképe. A térképet 2 millió kődarabkából rakták össze. Közelről megnézve a Nílus és a Jordán folyó is látható rajta, ezen kívül Jeruzsálemet, Jerikót, a Sínai-félszigetet és sok más közel-keleti várost is megtalálhatunk. Az út a Nebó-hegyen folytatódik,
a legenda szerint itt halt meg Mózes, amikor meglátta a Szentföldet. Innen indulás Jerash-ba, amely a 3. században élte fénykorát, mikor az úgynevezett Dekapolis kereskedelmi egyesület tagja volt. Befolyása az ismétlődő keresztény és muszlim ellenétek miatt egyre csökkent, majd 747-ben egy földrengés következtében megsemmisült. Az ásatások 1920-ban megkezdődtek, de még mindig csak a város kb. 10%-át sikerült feltárni. A város legnagyobb építményének Artemisz istennő temploma számít 11 hatalmas oszlopával. Az egyik leghíresebb hely a nagyon jó állapotban fennmaradt amfiteátrum az 1. századból, amely 5000 ember befogadására volt alkalmas. A városnézés után Ammanba, Jordánia fővárosába vezet az út, ott a szállás elfoglalása, majd vacsora.
5. nap
A hajnali órákban a Jordánia - Izrael határ átlépése után megérkezés Jeruzsálembe, amely három nagy világvallás szent városa. A történelmi városrész mindössze kb.
1 km2 -en terül el, de ezzel ellentétben történelmi, kulturális és vallási jelentősége felbecsülhetetlen. A városban az arany kupolájú Sziklamecset dominál a 7. századból. Meglátogatjuk a zsidók szent helyét, a Siratófalat. A Jeruzsálemi városnézés közben megálló az Olajfák hegyén, ahonnan remek kilátás nyílik a városra. Ezután folytatjuk utunkat, megállás Getsemane kertjében, ahol meglátogatjuk a Népek Templomát, melynek főoltárát magyar címer díszíti. Mária sírjának megtekintése után Jeruzsálem történelmi központjába vezet az út, ahol végigsétálhatunk azon az úton, amelyen Jézus vitte a keresztjét a Golgota felé (Via Dolorosa). Ezt követi a Szent Sír templomának látogatása, amely azon a helyen fekszik, ahol Jézust keresztre feszítették, és ezt követően sírjába helyezték. Ezek után a Sion-hegyre látogatunk, ahol Jézus és tanítványai megtartották az utolsó vacsorát, valamint itt találhatjuk az első zsidó király, Dávid sírját is. Meglátogatjuk Mária Elszenderülésének Templomában a magyar kápolnát, ezután Betlehem felé vesszük az irányt, itt a Születés Templomát látogatjuk meg, ahol lépcső vezet le a barlangba, Jézus szülőhelyére. Ezüst csillag jelzi a helyet, ahol Mária világra hozta gyermekét. Este szállás Jeruzsálemben vagy Betlehemben, vacsora.
6. nap
Reggeli után Jeruzsálem nyugati részének megtekintése, a Dávid-torony meglátogatása. Ezután a múzeumot is megtekinthetjük, ahol Jeruzsálem egyes történelmi szakaszaival ismerkedhetünk meg. Ebéd után fakultatív programlehetőségek a városban. A program később az örmény és a zsidó negyeden keresztül, a Siratófal mellett folytatódik. Este szállás Jeruzsálemben vagy Betlehemben, vacsora.
7. nap
Reggeli után a program a Moriah -Templom-heggyel folytatódik, ahol először Salamon temploma állt, amelyet i.e. 586-ben a babilónok leromboltak. A templomot később Heródes újra felépíttette. A Templom-hegy az iszlám vallás 3. legszentebb helyének számít, Mekka és Medina után. Itt fekszik a Szikla Mecset, mely arany kupolájának köszönhetően Jeruzsálem szimbóluma lett. Ezután indulás a Holt-tenger mentén Masadába, mely város egy 400 m magas hegyen fekszik. Heródes itt építette ki az erődjét, ahová a római fennhatóság elől több ezer zsidó menekült. 73-ban, mikor a római hadsereg megtámadta az erődöt, a zsidók úgy döntöttek, hogy inkább meghalnak, mintsem római rabszolgák legyenek, ezért
tömeges öngyilkosságot követtek el. Masada a zsidók büszkeségének és merészségének a jelképe. Városnézés után a Holt-tenger mellett fekvő Ein Bokek üdülőhelyen pihenhetjük ki fáradalmainkat. A fürdés alatt saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg a sós víz jótékony hatását. Este indulás Eilat felé. Az Izrael-Egyiptom határ átlépése után szállás a tabai szállodában.
8.nap
Transzfer a sharm el sheikh-i repülőtérre, hazautazás Budapestre charterjárattal.

Áraink tartalmazzák:
- a repülőjegy ára oda-vissza Budapest-Sharm El Sheikh-Budapest közvetlen charterjárattal
- buszos transzferek a körút folyamán program szerint(Adott ország saját autóbuszával, határátlépések, gyalogosan történnek)
- 3 éjszaka Tabán 4*-os szállodában félpanziós ellátással
- 4 éjszaka a körút során 3*-os szállodában félpanziós ellátással
- a helyi magyar nyelvű képviselő által nyújtott szolgáltatások (a transzferek során helyi, angolul beszélő képviselő kíséri az utasokat, magyar nyelvű idegenvezető nem minden esetben biztosított)

Külön fizetendő:
- Reptéri illetékek: 39.900 Ft/fő
- Sztornóbiztosítás a részvételi díj 1%-a
- Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás: CLASSIC 500 Ft/fő/nap, PREMIUM 650 Ft/fő/nap
- Szervízdíj: 5.000 Ft (A Közel-Keleten szokás, az idegenforgalom alapfeltétele a borravaló, amit helyi képviselőnk használ fel a könnyebb ügyintézés érdekében - ún. belső személyzet, határőrök, vámtisztek, szállodai management - 15 éves kor alatti utasainknál ezzel az összeggel nem kell számolni).

Helyszínen fizetendő az idegenvezetőnek:
- kilépési és határátlépési illetékek kb. 115 USD/fő (a helyszínen fizetendő)
- belépők kb. 130 USD/fő (a helyszínen fizetendő)
- fakultatív programok árai, amelyek a helyi képviselőnél fizethetők be a helyszínen

Felhívjuk Tisztelt Utasaink figyelmét, hogy a körút foglalása esetén a Dive Hard Tours nem tudja a foglaláskor az utas számára pontosan megadni, hogy mely szállodákban lesznek elhelyezve a résztvevők, csak a szállás helyi besorolás szerinti minősítését tudjuk a szerződésbe foglalni és garantálni.
A Dive Hard Tours Utazási Iroda a program és az ár változtatásának jogát fenntartja a helyszíni körülmények függvényében!
A körútnál lehetőség van a kirándulás kéthetes meghosszabbítására egy, az utas által kiválasztott szállodában. Pontos információkért kérjük, forduljanak kollégáinkhoz!

A szobában elhelyezhető személyek száma, szoba konfigurációk:

Jelmagyarázat: felnőtt: felnőtt, gyerek: gyerek
Utazás azonosító száma: 4579
 
Akciós utazás

 

Az árlistában a legolcsóbb felnőtt részvételi díj látható. Más lehet a felnőtt részvételi díj pl., ha valaki egyedül megy egy szobába
és más akkor is, ha ketten vagy hárman, gyermekkel vagy anélkül. A részvételi díj attól is függ, hogy milyen típusú szobát választ
(standard, tengerre néző, családi, stb.). Tehát a részvételi díj mindig aszerint alakul, hogy milyen típusú szobába és hányan mennek.
MENNYIBE KERÜL AZ UTAZÁS ÖSSZESEN? HOGYAN FOGLALHATOM LE AZ UTAT?
Válassza ki az utazás időpontját. Ezután kiválaszthatja a szobát, az utazók létszámát és máris látni fogja, hogy mennyibe kerül az utazás összesen. Ezután egyből le is foglalhatja az utat, ha megad néhány adatot. Nem kell tehát e-mailt írnia, mindent egyszerűen és átláthatóan kezelhet itt a honlapunkon. Alul nem a szabad helyeket tüntettük fel, különös tekintettel a közeli indulási időpontoknál nem. Kérjük, a szabad helyekről telefonon érdeklődjön! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért, utazásokért és akciókért, illetve a kalkulátor esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által már visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek.
Megrendelése után nagyon gyorsan küldeni fogjuk a válasz E-mailt!
Akciós utak utazások időpontok
Március
Akciós utazás
Hol találom a szállodát? Hogyan foglaljak Online? Utazás befizetése Kedvezmények Utazási szerződés Menetrend Utasbiztosítás Útlemondási biztosítás Hotel menü
Akciós utazás
Akciós utazás
Akciós utazás