Namíbia-Botswana-Zimbabwe Körutazás

Akciós utazás

  • Indulás:2020-12-01
  • Ellátás: Program szerint
  • Szobatípus: Kétágyas (franciaágyas) szoba (2 felnőtt)
  • Akciós díj: 1 709 000 -tól + illeték

Namíbia-Botswana-Zimbabwe Körutazás Namíbia last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Körutazás információk

Utazás repülővel, menetrend szerinti Etiopian Airlines járattal, átszállással, elhelyezés helyi 3-4*-os szállodákban és lodge-okban, kétágyas szobákban reggelis ellátással, 1 ebéd és 10 vacsora (italok nélkül).
Miért ez az út?
1. Dél-Afrika vadban leggazdagabb három országa a szafarik ideális helyszíne.
2. A Viktória-zuhatag látványa megkoronázása az utunknak, a világ egyik legnagyobb és legszebb vízesése ámulatba ejti látogatóit.
3. Meglátogatjuk a himbákat, ősi törzset, akik a mai napig folytatják hagyományos életvitelüket.

ÚJ, SZÍNESEBB PROGRAM! 2020-as programunk a korábbi évek programjaihoz képest is gazdagabb, teljesebb, és több lehetőséget kínál Afrika különleges állatvilágnak a felfedezéséhez, a helyiek megismeréséhez. Mivel tettük még érdekesebbé, gazdagabbá a programunkat? - Több időt töltünk a Namib-sivatagban, megismerve Sossusvlei-t, Namíbia egyik legkülönlegesebb látványosságát. - Felkeressük az UNESCO világörökségi kőkorszaki sziklarajzokat, majd a Megkövesedett erdőt és a Damara falumúzeumot is. - A Chobe Nemzeti Parkban két szafari programunk lesz (hajós is).

Természeti látnivalók, Afrika nagyvadjai, kis létszámú csoport, max. 20 fő! UNESCO Világörökségi helyszínek. A repülőjegy ára tájékoztató jellegű.

Körutazás leírása

1-2. nap: Budapest - Bécs - Windhoek

Elutazás Budapestről autóbusszal Bécsbe. Bécsből menetrend szerinti járattal, átszállással utazás Namíbia fővárosába, Windhoek-be. Másnapi érkezés után transzfer a szállodába, a szálláshely elfoglalása. Hangulatos welcome vacsora egy tipikus helyi étteremben.
Szállás Windhoek-ben (1 éj). Szállás: Safari Court Hotel

3. nap: Windhoek – Sesriem

Reggeli után ismerkedünk Windhoek-kal, megnézzük a gyarmati idők emlékeit. Az egykori erődöt, a mai parlament, a gyarmati adminisztráció épületét „Tintenhaus-t” (kívülről) San Nujoma „Namíbia atyjának szobrát. Ezt követően Sesriembe, a Namíb-sivatagba utazunk.
Szállás Sesriem térségében (1 éj). Szállás: Desert Quiver Camp

4. nap: Sesriem - Namíb-sivatag-Swakopmund

Reggeli után irány Namíbia leghíresebb látnivalóinak egyike: Sossusvlei. A néhol 300 méter magas dűnék látványa utunk egyik legkülönlegesebb élménye lesz, teszünk egy rövidebb gyalogos túrát is, megismerkedünk a vörös dűnék világával közelebbről is. A program után utazás Swakopmundba, az Atlanti-óceán partjára. Útközben fotó megállókkal, ismerkedünk a sivatag ezenrészével, többek között a híres 7-es dűnénél is megállunk.
Szállás Swakopmundban (2 éj). Szállás: The Delight Swakopmund

5. nap: Swakopmund

Swakopmund egy német kisvárosra emlékeztetne, ha nem lennének pálmafákkal szegélyezett utcái. Délelőtt a városnéző sétánk alatt megismerkedünk a városkával, a helyi piaccal a városban élő törzsek életével, meglátogatunk egy herero családot is, és még a piacra is kilátogatunk. A túránkat stílszerűen fekete erdő tortával is zárhatjuk egy kávéházban az Atlanti – óceán közelében. Délután szabad programunk van, ez idő alatt delfin túrára, kajakozásra és vízi sportokra is nyílik lehetőség. Aki akar helyben repülőről, a magasból is megismerkedhet a környék, az óceánpart, a sivatag szépségeivel.

6. nap: Swakopmund – Cape Cross – Twyfelfontein

Reggeli után az óceán partvonalát követve Cape Cross (Kereszt-fok) felé folytatjuk tovább az utunkat. Cape Cross-on él a világ vélhetően legnagyobb medvefóka kolóniája. A mai programunk az óceánpart ezen szakaszának a megismerése - megállunk egy zátonyra futott hajó roncsánál is - és Cape Cross felfedezése.
Szállásunk Twyfelfontein körzetében lesz (1 éj). Szállás: Damara Mopane Lodge

7. nap: Twyfelfontein - Kamanjab

A mai napon elsőként az UNESCO világörökségi kőkorszaki sziklarajzokat, majd a Megkövesedett erdőt keressük fel, ahol találkozhatunk a velwícsiával (welwitsia mirabilis), a „növényvilág kacsacsőrű emlősével” is. A nap végén a Damara falumúzeumot is felkeressük.
Szállás Kamanjabnál. Szállás: Oppi Koppi Guesthouse

8. nap: Kamanjab - Etosha Nemzeti Park

Reggeli után különleges időutazásban lesz részünk. Meglátogatjuk az ősidők óta pásztorkodással foglakozó helyi törzset, a hölgyek hajviseletéről és testfestéséről is híres himbákat. A falucska lakói ma mai napig őrzik a hagyományaikat, viseletüket, szokásaikat. Délután szafarira indulunk Namíbia leghíresebb nemzeti parkjába, az Etosha Nemzeti Parkba. A táplálékbőség miatt is, az állatvilág rendkívül változatos, nagy számban élnek orrszarvúk, elefántok, zsiráfok, zebrák és a rájuk vadászó nagymacskák. Szerencsés esetben az állat leseink során könnyűszerrel fotózhatjuk az egyébként nehezen megközelíthető vadakat.
Szállás az Etosha Nemzeti Park közelében (1 éj). Szállás: Etosha Safari Camp

9. nap: Etosha Nemzeti Park

Egész napunkat vadlessel töltjük a nemzeti park területén. Kora reggel indulunk útnak, majd ebédszünet, elfoglaljuk a szállásunkat, és egy kellemes pihenő után elhagyjuk a tábort és csak napnyugtára térünk vissza. Vadleseink során megnézzük, felkeressük a különböző itatókat, magaslati pontokat, a minél több élmény megszerzése érdekében. Az éjszakánkat a park területén lévő lodge - ban töltjük. A szálláshelyek mellett található egy itató, ahol számtalan állat megfordul és a naplemente csodálatos hátteret biztosít a felvételekhez.
Szállás Okuakeujoban (1 éj). Szállás: NWR Namutoni

10. nap: Etosha Nemzeti Park – Grootfontein – Rundu

Reggeli után Rundu felé haladunk. A táj azon kevesek közé tartozik Namíbiában, ahol művelt földterületekkel is találkozunk. Útközben felkeressük a Hoba meteoritot, amely a legnagyobb meteorita világon, és mintegy 80 ezer évvel ezelőtt csapódott a földbe. A meteorit melletti parkban az ország őshonos növényeit is megtekinthetjük. Megérkezünk Grootfontein városába, majd továbbutazunk az Okavango partjára, a szálláshelyünkre.
Szállás Runduban (1 éj). Szállás: Hakusembe River Lodge

11. nap: Rundu – Divundu

Reggeli után az Okavango–deltánál lévő folyóparti szállásunkra, Divunduba indulunk. Érkezés után ismerkedünk a környékkel egy gyalogos „falutúra” keretén belül. Megnézzük hogyan és milyen körülmények között élnek a helyiek, mit esznek, miként próbálják megőrizni a hagyományaikat.
Szállás Divunduban(1 éj). Szállás: Divava Lodge

12. nap: Divundu - Maun

A mai napon dél felé fordulunk Botswana-ba tartunk, a világ legnagyobb és különleges élőhelyeiről, állatvilágáról híres szárazföldi deltájához. A nap végén érkezés Maunba, az Okavango – delta kapujába. A városon belül a modern épületek és a hagyományos kunyhók színes kavalkádja fogad minket.
Szállás Maunban(1 éj). Szállás: Cresta Rileys

13. nap: Okavango-delta

Reggeli után útra kelünk, először terepjáróval, majd csónakkal (mokoro) haladunk a delta egyik ágában lévő táborhelyünkhöz, ahol, mint régen a felfedezők, a természetben töltjük a napunkat és az éjszakánkat, komfortos sátrakban. Jószerencse esetén a programunk során megfigyelhetjük, ahogyan a gnú, kafferbivaly és antilop csordák legelésznek. Kis szerencsével elefántokat is láthatunk. Naplemente előtt gyalogos vadlesre indulunk.
Szállás az Okavango-deltában(1 éj). Szállás: Delta Rain Camp

14. nap: Okavango-delta – Maun

A napfelkelte már a vadlesen talál minket, hogy találkozhassunk olyan állatokkal is, amelyek inkább éjszaka aktívak. A délelőtt folyamán elhagyjuk a szálláshelyünket, és Maunba utazunk. Délután szabadprogram, illetve fakultatív programok, repülős kirándulás az Okavango-delta fölött (jelentkezés és fizetés a helyszínen).
Szállás Maunban(1 éj). Szállás: Cresta Rileys

15. nap: Maun – Chobe Nemzeti Park

Kora reggel indulunk a Chobe Nemzeti Park felé. Délután hajókiránduláson veszünk részt, megismerkedve a nemzeti park gazdag élővilágával. Kis szerencsével kafferbivalyokat, elefántokat, vízilovakat és krokodilokat is láthatunk.
Szállás Kasane-ban(1 éj). Szállás: Cresta Movana

16. nap: Chobe Nemzeti Park - Viktória-vízesés

Reggel terepjárós szafarira indulunk a Chobe Nemzeti Parkban, majd a határátkelés után érkezünk meg a zimbabwei Victoria Falls üdülővárosába. A Viktória-vízesés körül kialakított látogatóközpontban, A Livingstone szobortól indulva a trópusi park ösvényein sétálgathatunk, és különböző kilátópontokról nézhetjük meg, ahogy a hatalmas vízfüggöny a vízesésen aláomlik. A nap hátralévő részében fakultatív programok közül is választhatunk.
Szállás a Viktória-vízesésnél(1 éj). Szállás: The Kingdom

17-18. nap: Viktória-vízesés - Bécs - Budapest

Reggel még fakultatív programok közül választhatunk, majd transzfer Victoria Falls repülőterére, átszállással hazautazás Bécsbe. Bécsből azutóbusszal utazás Budapestre. Érkezés másnap, a 18. napon.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek: Namíbia – Dél-namíbiai dűnetenger, Namíbia – Twyfelfontein sziklarajzai, Botswana – Okavango-delta, Zimbabwe – Viktória-vízesés (természeti).

Programok

Viktória-vízesés, helikopteres sétarepülés (15 perc): kb. 155 USD
Viktória-vízesés, elefánt szafari: kb. 150 USD
Rafting a Zambézi-folyón: kb. 200 USD
A fakultatív programok díjai a helyszínen fizetendők.

Endrei Judit ajánlása

"Ha Ön, kedves Olvasó, szeretne elutazni Afrikába - ott is Namíbiába, Botswanába, Zimbabwébe -, szinte biztos vagyok benne, szeret természetfilmeket nézni. Lehet, egyszer-egyszer már el is képzelte magát, amint ott sétál a szavannán, és biztonságos helyről figyeli a közelben legelésző zebrákat, a szinte karnyújtásnyira vonuló elefántokat, vagy a pár lépésre virgonckodó majmokat.Nos, ez a két hetes út éppen abban különleges, hogy Ön végig úgy érezheti magát, mint egy természetfilm valódi szereplője.Hihetetlenül sok élményben lesz része annak, aki vállalkozik erre az útra. Eljuthat például az Okavango folyóhoz, és egy éjszakát kint tölthet a vadonban, a delta egyik ágában. Igazi kalandban lesz része, hiszen tábori körülmények között, sátorban töltheti az éjszakát. Egy életre szóló élményt kap: a lenyugvó Nap afrikai képe semmihez nem hasonlítható, az állatok éjszakai neszei izgalmas borzongást okoznak, a kora reggel meginduló élet látványát soha nem fogja elfelejteni!"

Ismerje meg Dél-Afrikát!
Akciós utak azonosító száma: 42790
Akciós utazások indulási időpontjai, kalkuláció
Kérdése van? +36 1 785 9892