Tanzánia És Zanzibár - Csoportos Körutazás

Akciós utazás

 • Indulás:2019-06-07
 • Ellátás: Reggeli + ebéd + vacsora
 • Szobatípus: Kétágyas szobában (2 felnőtt)
 • Akciós díj: 999 000 -tól + illeték

Tanzánia Arusha Tanzánia És Zanzibár - Csoportos Körutazás olcsó nyaralás üdülés.

Szállás leírása

8 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák, szafari lodge-ok kétágyas szobáiban, a Serengeti Nemzeti Parkban kétágyas zuhanyzós sátrakban

Szafari körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Lake Manyara Nemzeti Park - Serengeti Nemzeti Par - Ngorongoro kráter - Zanzibár
Időpont: 2019. június 7-16.
Tanzánia varázslatos országa sokak szerint a szafarik igazi hazája. A természet páratlan gazdagságának köszönhetően e Magyarországnál több mint tízszer nagyobb területen világhírű nemzeti parkok és természeti világörökségi helyszínek kínálnak betekintést a fenséges állatvilágba. Gnúk, antilopok, zebrák, elefántok, vízilovak, csimpánzok, bivalyok, zsiráfok, orrszarvúk, oroszlánok gyönyörködtetik a szemet a tanzániai szafarik során. A Kilimanjaro havas csúcsa, a Serengeti Nemzeti Park szavannáin vándorló vadak, a Ngorongoro többmillió éves vulkanikus krátere, Zanzibár mesés partjai és korallzátonyai mind a csodálatos Tanzánia egy-egy arcát mutatják. Itt minden napszak más látnivalót kínál a fények és a színek folyamatos változásával, de talán a legszebb a hajnal a szavannák fölött felkelő nap képével, mely aranyra festi a tájat.
A Tanzánia-Zanzibár körutazás alacsony létszámmal indul, ezzel is hozzájárulva a vadvilág megfigyeléséhez nélkülözhetetlen meghitt légkörhöz.
Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár – csoportos körutazás 1. nap Budapest – Arusha
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással a tanzániai Arushába a kora délutáni órákban
Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár – csoportos körutazás 2. nap Arusha – Lake Manyara
Megérkezés a kora hajnali órákban a Meru-hegy lábánál fekvő városba. Transzfer a Lake Manyara Nemzeti Parkba. Útközben ismerkedés az ország etnikailag egyik legszínesebb, maszájok által is lakott településeivel, Makuyuni és Mto wa Mbu falvakkal. Lakóik ma már elsősorban banánnal kereskednek, de a maszájok ősi szokásai a mai napig megfigyelhetőek. Továbbutazás a nemzeti park területére, mely nevét a helyiek által a kunyhóik építésére használt növényről kapta. A rezervátumban elsősorban Tanzánia madárvilágát ismerheti meg az idelátogató, az itt regisztrált mintegy négyszáz madárfajból kis szerencsével akár százféle is látható egy egynapos látogatás során. A turisták nagy kedvencei a vándorlásuk során feltűnő rózsaszín flamingók, kormoránok, valamint a területre jellemző fára mászó oroszlánok. Délután ismerkedés a park élővilágával. Fakultatív programlehetőség: részvételi lehetőség Tanzánia egyetlen „Treetop Walkway” túráján, ami egy különleges, 370 méter hosszú, legmagasabb pontján 18 méter magas, függő hidakból és kiépített kilátókból álló út. Vacsora és szállás a nemzeti park közelében fekvő szafari lodge-ban.
Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár – csoportos körutazás 3. nap Lake Manyara – Serengeti
Továbbutazás a maszájul végtelen síkságot jelentő Serengeti Nemzeti Parkba. A Kenyába is átnyúló rezervátum elsősorban az éves nagy vadvándorlásról híres, amikor többszázezer zebra, gazella vonul át a területen friss legelőket keresve. A rezervátum a vándorláson kívüli időszakban is az egyik leggazdagabb vadlesre nyújt lehetőséget: bivalycsordák, elefánt, zsiráf, és több ezer antilop, impala élőhelye. Útközben piknik ebéd. Vacsora és szállás a park területén található sátortáborban.
Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár – csoportos körutazás 4. nap Serengeti – Ngorongoro – kráter
Reggel szafari a Serengeti rezervátum területén, majd elutazás a Ngorongoro kráterhez, útközben piknik ebéddel. A több millió évvel ezelőtt működő tűzhányó épen maradt pereme a világon a legnagyobb ilyen jellegű képződmény. A fűvel, bozótossal benőtt kráter és az alján kialakult szikes tó ma ideális élőhelye számos afrikai állatfajnak. Útközben a mintegy 45 km hosszú Olduvai-szurdok, a világ egyik legfontosabb paleoantropológiai helyszínének megtekintése, mely komoly szerepet játszott az emberi evolúció feltárásában. Az ásatási területen, ahol ősi csontokat, kőeszközöket találtak, jelenleg is zajlik a feltárás. Látogatás a helyi múzeumban. Továbbutazás a szálláshelyre. Vacsora és szállás a Ngorongoro Természetvédelmi Terület mellett található szafari lodge-ban.
Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár – csoportos körutazás 5. nap Ngorongoro – kráter
Egész napos szafari az egykori vulkán területén piknik ebéddel. A kráterbe leereszkedve egyedülálló gazdagságú élővilággal találkozhat a turista. Az itt élő öt nagyvad (oroszlán, leopárd, kafferbivaly, elefánt, orrszarvú) mellett a kialakult szikes tavak vonzzák a madarakat, köztük a rózsaszín flamingókat is. Vacsora és szállás a Ngorongoro Természetvédelmi Terület mellett található szafari lodge-ban.
Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár – csoportos körutazás 6. nap Ngorongoro – kráter – Arusha – Zanzibár
Reggeli után visszautazás Arushába. Transzfer a repülőtérre, elutazás helyi repülőjárattal Zanzibárra. Vacsora és szállás a sziget keleti részén, Stone Town-tól kb.40 km-re, közvetlenül a tengerparton fekvő szállodában.
Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár – csoportos körutazás 7-9. nap Zanzibár
Pihenés félpanziós ellátással Zanzibár szigetén. A Tanzániához tartozó, az ország partjaitól alig 40 km-re fekvő paradicsomi szigetcsoport ma elsősorban fehér homokos, pálmafás, búvárkodásra csábító, színes korallzátonyokkal tarkított, háborítatlan tengerpartjai miatt vált népszerűvé a turisták körében. Fakultatív programlehetőség: az egykor a világ fűszerkereskedelmi központjának számító Stone Town városának felkeresése. Az óváros alig változott az elmúlt kétszáz évben, a zegzugos sikátorok, a módos indiai kereskedők házait díszítő fából faragott kapuk, erkélyek, az omán fennhatóságra emlékeztető mecsetek, az illatos fűszerpiacok, bazárok méltán kaptak világörökségi védelmet.
Afrikai szafari - Tanzánia és Zanzibár – csoportos körutazás 10. nap Zanzibár – Budapest
A hajnali órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás menetrend szerinti járatokkal, átszállással Budapestre, és megérkezés az esti órákban.
Minimum létszám: 10 fő.
Tanzánia - látnivalók


Mnemba-sziget
Mnemba-sziget a luxus szinonimája

Kilimandzsáró
5895 méter, Afrika legmagasabb hegycsúcsaManyara-tó
Itt láthatók a híres fán pihegő oroszlánok.

Ngorongoro-kráter
Oltalmat nyújt a vadon élő állatoknakNátron-tó
A világ leglúgosabb tava ornitológusok kedvelt úti célja

Tarangire nemzeti park
Elefántjairól és baobab fáiról híres.


Zanzibár
Romantikus naplementék, „fűszeres” Világörökség

Dar es Salaam
Tanzánia gazdasági központja.

Az ár tartalmazza

 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Arusha és Zanzibár – Budapest útvonalon turista osztályon, helyi repülőjárattal Arusha – Zanzibár útvonalon
 • utazás a körutazás során légkondicionált minibusszal, a szafarikon 7 fős terepjárókkal
 • 8 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák, szafari lodge-ok kétágyas szobáiban, a Serengeti Nemzeti Parkban kétágyas zuhanyzós sátrakban
 • teljes ellátás, kivéve Zanzibár, ahol félpanziós ellátás
 • a leírás szerinti programok belépőkkel
 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza

 • illetékek
 • vízumdíj (kb. 50 USD/fő)
 • kilépési illeték (kb. 49 USD/fő)
 • borravalók (javasolt mértéke kb. 20 USD/fő/nap)
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív programok  (minimum létszám 10 fő)
  Treetop Walkway túra
  Egész napos Stone Town kirándulás és fűszerfarm látogatás, ebéddel
  Hőlégballonozás a Serengeti Nemzeti Parkban

Akciós utak azonosító száma: 32980
Akciós utazások indulási időpontjai, kalkuláció
Kérjük, várjon amíg az akciós utazások megjelennek!
Kérdése van? +36 1 785 9892