Uganda Varázsa-Csimpánzok és Hegyi Gorillák Világa

Akciós utazás

  • Indulás:
  • Ellátás:
  • Szobatípus:
  • Akciós díj: 0 -tól + illeték

Uganda Varázsa-Csimpánzok és Hegyi Gorillák Világa Uganda last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Körutazás információk

Repülővel, menetrendszerinti Turkish Airlines járattal, átszállással helyi 3* -os szállodákban, lodge-ban, szafari táborokban félpanzió , szafarik során teljes ellátás 1. Mert találkozhatunk a hegyi gorillákkal természetes közegükben és közel egy órát tölthetünk el a közelükben. 2. Uganda igazi szafari ország, nem csak gorilla lesre hívogat, hanem csimpánzokban és más afrikai állatokban gazdag szafari programokat is kínál. 3. Ugandán halad keresztül az Egyenlítő. Az egyenlítő átlépése még különlegesebbé, érdekesebbé teszi a programunkat. Kis létszámú csoport, max. 20 fő! Afrika nagyvadjai Természeti látnivalók

Körutazás leírása

1-2. nap: Budapest – Entebbe – Kampala

Utazás menetrend szerinti járattal, átszállással Entebbebe, Uganda fővárosába. Érkezés másnap, rövid pihenés után Kampalába utazunk, ahol számtalan érdekes látnivaló várja az utazókat. Elsőként az Uganda Múzeumot keressük fel, ahol megismerkedhetünk az ország törzseivel és múltjával. Majd látogatást teszünk a Namugongo szentélyben. A napot helyi kézművesek meglátogatásával folytatjuk, és egy tradicionális táncot és zenét bemutató Ndere show-val zárjuk.
Szállás Kampalában (1 éj). Szállás: Protea Mariott Hotel

3. nap: Murchison-vízesés Nemzeti Park

Reggeli után autóba szállunk és a Murchison-vízesés felé utazunk. Útközben megállunk a Ziwa Rhino orrszarvú menedéknél, ahol megnézzük, miként lehet a veszélyeztetett orrszarvúakat megóvni és védeni az orvvadászoktól. Délután megérkezünk a Murchison–vízesés Nemzeti Parkba.
Szállás szafari lodge-ban (2 éj). Szállás: Paraa Safari Lodge

4. nap: Murchison-vízesés Nemzeti Park

Reggeli után vadlesre indulunk a park északi része irányába. Jó eséllyel találkozhatunk zsiráfokkal, kafferbivalyokkal, oroszlánokkal, elefántokkal, antilopokkal és páviánokkal. Ebédre visszatérünk a lodge-ba. Délután kipihenve indulunk egy hajókirándulásra a vízeséshez. Kis szerencsével számtalan vízilovat és nílusi krokodilt láthatunk - a sok vízimadár mellett - ebben a különleges vízi világban.

5. nap: Kibale Nemzeti Park

Reggeli után útra kelünk, irány a Kibale Nemzeti Park, ahol a legnagyobb eséllyel találkozhatunk vadonban élő csimpánzokkal Ugandában. Utunk sokáig tea ültetvények mellett halad el. Az országban, ebben a nemzeti parkban található a legnagyobb főemlős populáció. Késő délután gyalogos túrára, vadlesre indulunk a krátertavak körül, megfigyelve különböző közösségeket, csoportokat, hogyan végzik a napi tevékenységeiket.
Szállás a Kibale szafari táborban (1 éj). Szállás: Mountains of the Moons Hotel

6. nap: Kibale Nemzeti Park

Reggeli után utazás a Kanyanchu központba egy rövid eligazításra, majd elindulunk a795 km 2 -es park felfedezésére. A csimpánzokon kívül nagyon változatos a park állatvilága, 13 fajta főemlős, köztük ritka fajok, vörös kolobuszok, kék majmok, fekete arcú vervet majmok, szürke mangabék, páviánok, kis galágók is láthatók szerencsés esetben. Továbbá a park gazdag pillangókban, különféle trópusi növényekben és madarakban. Délután a Bigodi lápos területen haladunk keresztül, ahol sok pillangó, számtalan madár és majomfaj élőhelye található.
Szállás a Bush lodge szafari táborban (3 éj). Szállás: Mweya Safari Lodge

7. nap: Queen Elizabeth Nemzeti Park

Reggeli után a Queen Elizabeth Nemzeti Parkba, az Északi kráter területére megyünk. Innen a legszebb a látvány a park területére, a kráterben tavak és szavannás területek váltják egymást. Útközben megállunk a nemzeti park egyetlen sós tavánál, a Katwe-tónál.

8. nap: Queen Elizabeth Nemzeti Park

A mai napunkat korán kezdjük, hogy láthassuk a még ébren lévő éjszakai életmódot folytató állatokat is, mielőtt visszatérnének a rejtekhelyükre. Találkozhatunk elefánttokkal, leopárddal, vízilovakkal, oroszlánokkal, hiénákkal, sakálokkal, és számtalan varacskos disznóval is. Déltájban visszatérünk a szálláshelyre egy kis pihenésre, majd 2 órás hajókirándulásra indulunkaz Edward-tavat és az Albert tavat összekötő Kazinga-csatornán.

9. nap: Bwindi Nemzeti Park

Reggeli után útra kelünk, és a nevében is különleges Bwindi „áthatolhatatlan” Nemzeti Parkba utazunk, ahol a világ hegyi gorilláinak a fele él. Itt élnek az Ishasha Sector-ban a híres „fára mászó oroszlánok” is. Ez a park egy, a világon is egyedülálló, különleges élményt kínál, egy olyan gorilla túrát, melynek keretében a főemlősök óriását, a hegyi gorillákat kereshetjük fel.
Szállás a Buhoma szafari táborban (2 éj). Szállás: Silverback Lodge

10. nap: Bwindi Nemzeti Park

A mai napon egy hosszú és különleges, egész napos, erős túra vár ránk.A túra hossza függ az állatok tartózkodási helyétől, 2 - 6 óra is lehet. Reggeli után magunkhoz vesszük az ebédünket, és útra kelünk, hogy megkeressük az áthatolhatatlan őserdőben élő csendes óriásokat. Útközben számtalan más, itt élő fajjal, fehér és fekete kolobusz majmokkal is találkozhatunk. Amikor megleljük, hogy merre jár a gorilla csapat, kb. 1 órát a közelükben töltünk. Este a batwa közösség hagyományőrző előadását nézzük meg.

11. nap: Kampala – Entebbe – Budapest

Reggeli után a Kigezi felföldön keresztül Kampala-ba utazunk, amelyet egyesek „Afrika Svájcának” is neveznek. Útközben megállunk az egyenlítőnél egy fényképezésre.
Szállás Kampalaban (1 éj). Szállás: Mestil Hotel

12. nap: Entebbe – Budapest

Menetrendtől függően transzfer a repülőtérre és hazautazás menetrend szerinti járattal, átszállással Budapestre.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszín: Bwindi Nemzeti Park.

További információk

FONTOS! A beutazáshoz vízum, illetve sárgaláz elleni védőoltás szükséges! Vízumigénylésnél a sárgaláz elleni védőoltást meglétét igazoló kiskönyv, beszkennelt másolatára van szükség. Ezen kívül az útlevélnek a hazaúttól számítva minimum 1 évig érvényesnek kell lennie.

Tervezett menetrend (változhat)

Január 10. Budapest - Isztambul 13.35 - 17.35 TK1034 / kb.2 óra Január 10. Istambul -Entebbe 19.45 - 03.55 (másnap) TK 606 / kb. 8 óra 10 perc
Január 21. Entebbe - Isztambul 04.55 - 11.30 TK 606 / kb. 6 óra 35 perc
Január 21. Isztambul - Budapest 12.35 - 12.40 TK1033 / kb. 2 óra
Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók.
FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Ismerje meg Ugandát!
Akciós utak azonosító száma: 42789
Akciós utazások indulási időpontjai, kalkuláció
    Kérdése van? +36 1 785 9892