Akciós utazás Hurghada üdülőhelyek

Hurghada

A Kairótól délre, 600 kilométerre fekvő város közel 20 éve a Vörös-tenger egyiptomi partjainak egyik legnépszerűbb fürdőhelye. A csodálatos korallzátonyoknak köszönhetően a helységet a világ legismertebb búvárparadicsomaként tartják nyilván. Az aktív pihenést szolgáló ajánlatok széles skálája, úgymint szörf, vízisí vagy búvárkodás mellett számos étterem, bár vagy üzletközpont is megtalálható a városban és annak közelében. Vehetünk mindenféle szuvenírt - a bazaltszobrocskától kezdve, a kézzel festett papiruszokon keresztül egészen az ékszerész-remekművekig és a keleti fűszerekig minden megtalálható ezeken a bevásárlóhelyeken.

Makadi Bay

A gyönyörű, széles Makadi-öböl Hurghadától déli irányban kb. 30 kilométerre terül el. Napsütötte strandjain nagyszerű időtöltés vár Önökre. A kristálytiszta tenger, a csodálatos korallzátonyok és a vízi sportok széles skálája aktív pihenésre buzdítanak. Este sétálhatnak és meglátogathatják a kis település piciny központjának üzleteit és éttermeit.

El Gouna

El Gouna modern üdülőhely Hurghadától kb. 25 kilométerre északra. Tökéletes hely a pihenésre, vízi sportok űzésére. Velencéhez hasonlóan lagúnán fekszik, az egész üdülőhelyet tengervízzel teli csatornák szelik át. El Gounában két üzletközpont található szabadtéri mozival, vannak itt éttermek, bárok, éjszakai klubok, de van akvárium és múzeum is. Találunk itt kaszinót, 18 lyukú golfpályát, és búvárközpontokat a víz alatti világ szerelmeseinek. Lehet vízisízni, szörfözést gyakorolni, teniszezni, squasolni, sőt, lovagolni is. A városka szép épületeinek látványa és a festői fekvés segít elfeledni a mindennapi gondokat és kizökkenti Önöket a hétköznapok egyhangúságából. Ez valóban rendkívüli hely – győződjenek meg róla személyesen!

Soma Bay

A hurghadai repülőtértől kb. 45 percnyi buszútra található. A mintegy 10 millió négyzetméteren elterülő, fejlődésben lévő gyönyörű öböl több luxusszállodával és lassan mélyülő, homokos strandszakaszokkal dicsekedhet. Itt található Egyiptom legszebb 18 lyukú golfpályája. Soma Bay ideális választás azok számára is, akik igényes szállodákban kívánják eltölteni szabadságukat, de a búvárkodás és a sznorkelezés szerelmesei is megtalálják számításukat, hiszen a Vörös-tenger legszebb búvárhelyei közül néhány az öböl közelében található. A történelmi műemlékek iránt érdeklődők számára ugyancsak ideális kiindulópont, hiszen Luxor és látnivalói kb. 240 km-re találhatók.

Sahl Hasheesh

A Sahl Hasheesh öböl Hurghada legújabb üdülőövezete, mely kb. 20 km-re, délre található Hurghada városközpontjától. Sahl Hasheesh saját városközponttal rendelkezik, ahol üzletek és egy kisebb bazár várja az idelátogatókat. A szállodák többsége gyönyörű homokos tengerparttal rendelkezik, ám a felszíni búvárkodás szerelmeseit sem éri csalódás, hiszen a korallfoltok élővilága lenyűgöző látvánnyal csalogatja őket. Sahl Hasheesht a magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtó szállodát kereső utasainknak ajánljuk, valamint azoknak, akik egy igazi csendes nyaralásra vágynak, a „világtól elzártan” egy nyugodt környezetben.
Kérdése van? +36 1 785 9892