USA körutazások utazás Holiday Inn New York City - Times Square

Akciós utazás

  • Indulás:
  • Ellátás:
  • Szobatípus:
  • Akciós díj: 0 -tól + illeték

Holiday Inn New York City - Times Square USA körutazások utazás last minute utak olcsó akciós nyaralás üdülés

Utazás időtartama

7 nap / 5 éjszaka
Indulási időpont: 2022.IX.22., X.7., XI.18.

Holiday Inn New York City - Times Square utazás

Air France / KLM menetrendszerű járataival, amszterdami, ill. párizzi átszállással.

Holiday Inn New York City - Times Square elhelyezés

3*-os belvárosi szállodában.

Holiday Inn New York City - Times Square ellátás

Reggeli.

Minimum létszám

20 fő.

Holiday Inn New York City - Times Square program

1. nap

Elutazás Budapestről a reggeli órákban, utazás a KLM légitársaság járatával Amszterdamba, átszállás a New Yorkba induló járatra, érkezés helyi idő szerint a délutáni órákban. Transzfer a szálláshelyre, amely New York szívében a Times Square-nél található.

2. nap

Reggeli után autóbuszos városnézés tapasztalt idegenvezetőnkkel. Észak felé indulva a show-business központjának számító Broadway-n keresztül a jutnak el a Columbus térre. A Metropolitan Operának otthont adó Lincoln Center érintése után természetesen a Central Park sem marad ki a buszos túrából, elhaladnak John Lennon egykori lakóháza, a Dakota Ház mellett, és feljutnak egészen a hajdan hírhedt Harlem negyedig, hogy aztán a Park túloldalán elhaladjanak a híres múzeumok, mint a Metropolitan és a modern építészeti egyik híres alkotása, a Guggenheim Múzeum mellett . Az 5. sugárút mentén buszozva gyönyörködhetnek a város leghíresebb felhőkarcolóiban, mint a Trump Tower vagy a Rockefeller Center épületegyüttese, és érdemes egy pillantást vetni a sugárút híres üzleteinek (Tiffany, Saks, Louis Vuitton) kirakatára is. A buszos városnézést több helyen rövid fotó-szünetek szakítják meg, így a város egyik legrégebbi, még a 20.század elején elkészült épületénél, a Flatiron, azaz Vasalóház közelében is. Ezt követően elhagyják Manhattan szigetét, hogy egy kört tegyenek az irodalmi művekben és számtalan filmben szereplő Brooklyn városrészben, bekukkantva az egyik legismertebb ortodox negyedbe, Williamsburg-be is.

3. nap

A reggeli elfogyasztása után gyalog és metróval folytatódik az ismerkedés a felhőkarcolók városával. A Times Square, a Grand Central pályaudvar épülete, a Rockefeller Központ, és a Szt. Patrik Székesegyház is látható lesz a vezetett séta során, mely az Empire State Building-nél ér véget, mely kihagyhatatlan részét képezi a városnézésnek és bár a sorbanállás napszaktól függően változó időtartamú, senki sem hagyhatja ki, hogy a város jelképévé vált felhőkarcoló kilátóteraszáról gyönyörködjön a városban (belépő a helyszinen fizetendő). A szabad program alatt visszatérhetnek a Rockefeller Központ tetején lévő Top of The Rock kilátóba is, ahonnan újból felülről láthatják a várost, melynek látványával szinte lehetetlen betelni.

4. nap

Reggelit követően újból egy felfedezésekkel teli nap vár Utasainkra, ezúttal Manhattan sziget alsó részén. Ezen a napon is metróra szállnak, hogy eljussanak a világ pénzügyi központjába, a Wall Street-re, és kivülről megnézzék a Tőzsde, a Federal Hall, a Trinity Church épületét. A városnak ez a része örökre összekapcsolódik a mind a mai napig felfoghatatlan 9/11 néven elhíresült terrortámadással, erre emlékeztet a 9/11 emlékmű és múzeum is ( melyet a sétát követően érdemes megtekinteni). A lerombolt két ikertorony helyén pedig ma már az időközben elkészült One World Observatory épületében gyönyörködhetnek. Innen kiindulva számtalan további lehetőség közül választhatnak, áthajózhatnak a szemben lévő Staten Islandra a komppal, a Battery parkból ráláthatnak a Szabadság szoborra, de folytathatják a túrát idegenvezetőnkkel is, aki az olasz és a kínai negyedbe vezeti Önöket.

5. nap

Reggeli után ajánljuk sétáljanak egyet a Central Parkban, amelyet mindannyian jól ismerünk, oly sokszor láthattuk amerikai filmek tucatjában. Felkereshetik a a John Lennonra emlékeztető Strawberry Fields mezőt, betérhetnek a Metropolitan Múzeumba, hogy ízelítőt kapjunk páratlanul gazdag gyűjteményéből vagy a modern művészetek otthonául szolgáló Guggenheim Múzeumba, amelynek épülete önmagában is látványosság. Idegenvezetőnk további ötletekkel segíti Önöket, hogy minél több élményben részesüljenek a városban, amely „sohasem alszik”.

6. nap

Reggeli a szállodában, délelőtt szabad program. Transzfer a repülőtérre, hazautazás a kora esti órákban, átszállás Párizsban a reggeli órákban, érkezés Budapestre a 7. napon a délelőtti órákban.

A részvételi djí nem tartalmazza

ESTA elektronikus beutazási engedély ( irodánkban történő ügyintézés esetén 12.000 Ft/fő).
New York metrójegy - 35 - 40 USD/fő.
Helyszínen fizetendő belépőjegyek.
 

Akciós utak azonosító száma: 50216
Akciós utazások indulási időpontjai, kalkuláció
    Kérdése van? +36 1 785 9892