Málta városai

Általános Információk

Málta a Földközi-tengeren található szigetcsoport, Szicíliától 93 kilométerre délre. Csak a három legnagyobb sziget, Malta, Gozo és Comino lakott. A szigetek partvonalát tagoló számos öböl jó kikötőket biztosít, a szigetek tájait alacsony hegyek és fennsíkok jellemzik. A legmagasabb pont 253 méter. A felszíne nagyrészt elkarsztosodott mészkőtáblákból áll. Az éghajlat mediterrán, enyhe, esős telekkel és meleg, száraz nyarakkal. Az ország lakossága: 404 039 fő, a népsűrűség tekintetében Málta a világ egyik legsűrűbben lakott országa, négyzetkilométerenként körülbelül 1 250 lakossal.
 

Marfa

A város egy gyönyörű öbölnél fekszik Gozo és Comino szigettel szemben. 1 km-re található Mellieha városától. Legszebb tengerpartja a Paradise Bay, 2 km-re fekszik a városközponttól. Transzfer a repülőtérről kb. 45 perc.
 

Mellieha

Közkedvelt üdülőhely a turisták és a helyiek számára egyaránt, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Gozo és Comino szigetére is. A város Grand Festa nevű máltai fesztiváljáról nevezetes. Itt található a legszebb tengerpart is néhány barlanggal megszakítva. Transzfer a repülőtérről kb. 45 perc.
 

Qawra

A sziget északi részén, Buggiba város mellett található kavicsos tengerpart bárokkal, éttermekkel és üzletekkel övezve. Transzfer a repülőtérről kb. 45 perc.
 

Sliema

Eredetileg kis halászfalu volt a sziget keleti részén kavicsos tengerparttal, mára a turisták körében központi hellyé vált. Itt találhatóak a legmodernebb szállodák, vásárlási és szórakozási lehetőségek széles tárházából választhatnak. St. Julians település szintén ide tartozik. Transzfer a repülőtérről kb. 30 perc.
 

St. Julians

Eredetileg szintén kis halászfalu, mely a turizmus előretörésével vált egyre felkapottabb hellyé. Itt találhatóak a legszínvonalasabb szállodák, valamint Pacevile városrész, amely az aktív éjszakai életéről híres. Transzfer a repülőtérről kb. 25 perc.
 

Gozo

A zöld-sziget, de csoda-szigetnek is nevezik. Érintetlen természet várja Önt, mely alkalmas a nyugodt pihenésre és tökéletes relaxációra. Gozo szigetén nincs helyi idegenvezető, csak telefonon elérhető.
 
Kérdése van? +36 1 785 9892