Namíbia - Csoportos Körutazás

Nem találhatóak képek!

Akciós utazás

 • Indulás:
 • Ellátás:
 • Szobatípus:
 • Akciós díj: 0 -tól + illeték

Namíbia - Csoportos Körutazás last minute utak olcsó akciós üdülés nyaralás.

Szállás leírása

9 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák illetve szafari lodge-ok kétágyas, zuhanyozós szobáiban

Afrikai szafari, Namíbia - csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

Namíb-sivatag, Swakopmund, Etosha Nemzeti Park
Időpontok: 2018. október 4-15 (9 éjszaka)
Namíbia neve a világ legrégebbi sivatagától, a Namib-sivatagtól származik, s ez kellőképpen kifejezi azt a nyers és ősi erőt, mely e különleges ország tájaiból árad. Namíbia természeti szépségeinek kevés afrikai ország ér a nyomába. Ikonikus vidékei: a hatalmas vörös dűnéktől hullámzó Sossusvlei, a Walvis-öböl tarka óceánparti élővilága, a Burnt Mountain többezer éves sziklarajzai elképesztőek, és ott van a csodálatos Etosha Nemzeti Park is, ahol orrszarvúk, zebrák, nagymacskák, elefántok és megannyi lenyűgöző vad leshető meg természetes környezetében.
A namíbiai körutazás alacsony létszámmal indul, ezzel is hozzájárulva a vadvilág megfigyeléséhez nélkülözhetetlen meghitt légkörhöz.
Afrikai szafari, Namíbia körutazás - 1. nap
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Windhoekba.
Afrikai szafari, Namíbia körutazás - 2. nap
Megérkezés a délelőtti órákban. Transzfer a szállodába. Délután városnézés a namíbiai fővárosban a főbb látnivalók megtekintésével: a gyarmati időkből fennmaradt Christus Kirche templom, a parlament épülete (Tintenpalast), és a városi erőd (Alte Feste). Séta a főutcán ahol számtalan érdekes üzletet, könyvesboltot, kézműves piacot fedezhet fel az érdeklődő. Vacsora és szállás Windhoekban.
Afrikai szafari, Namíbia körutazás - 3. nap
Reggeli után elutazás a Namib-sivatagban található szálláshelyre. Az Atlanti-óceán partvidékén húzódó sivatag a föld legrégebbi pusztasága, 1600 km hosszan, és mintegy 50-160 km szélességben terül el Namíbia dél-nyugati részén. A Magyarországnyi méretű sivatag belső része igazi homoksivatag, ahol a szél gyakran óriási homokdűnéket alkot. Késő délután, naplemente idején érkezés a dűnék lábainál fekvő sivatagi lodge-ba, ahol vacsora és szállás.
Afrikai szafari, Namíbia körutazás - 4. nap
Reggeli után kirándulás a Namib-sivatag egyedülálló természeti látnivalójához, Sossusvlei gigantikus homokdűnéihez (egyikük több mint 300 méter magas), melyek a világ legmagasabb ilyen jellegű képződményei. Lehetőség nyílik az egyik dűne megmászására, a sivatagi táj végtelen nyugalmának megtapasztalására. Ezt követően a túra a Sesriem kanyonban folytatódik, melynek szabálytalan formáját, 30-40 méter magas falait évszázadok eróziója formálta. Vacsora és szállás a sivatagi lodge-ban.
 
Afrikai szafari, Namíbia körutazás - 5. nap
Továbbutazás az óceánpart irányába, a Solitaire, a Gaub és a Kuiseb kanyonok érintésével. Az út a namíbiai kősivatag, kietlen, holdbéli tájra emlékeztető vidékén halad át. A területen él a botanikai szempontból egyedülálló velvícsia (welwitschia mirabilis) különleges, szárazságtűrő növény. Nevét felfedezőjéről, Dr. Friedrich Welwitschia osztrák botanikusról kapta. Megérkezés Swakopmundba a délutáni órákban. Séta és rövid városnézés Namíbia egyik kedvelt üdülőhelyén. Vacsora és szállás Swakopmundban.
Afrikai szafari, Namíbia körutazás - 6. nap
Délelőtt félnapos (kb. 3 órás) hajókirándulás során ismerkedés a Walvis-öböl gazdag élővilágával. Az óceánparti öblök számtalan madárfajnak adnak otthont. A hajó mellett kis szerencsével delfinrajok, fókák is láthatók. A hajón osztrigát és frissítőket szolgálnak fel. A program után visszautazás Swakopmundba, ahol szabadprogram. Vacsora és szállás Swakopmundban.
Afrikai szafari, Namíbia körutazás - 7. nap
Korán reggel elutazás az ország északi részére, Twyfelfonteinbe. Útközben a vulkáni eredetű „Burnt Mountain” és a vidék több ezer éves ősi sziklarajzainak megtekintése. A területen, amely ma az UNESCO Világörökségének része, közel 2500, vadászjeleneteket, különböző rituálékat ábrázoló sziklarajzot tártak fel a kutatók. Vacsora és szállás Twyfelfontein közelében.
Afrikai szafari, Namíbia körutazás - 8. nap
Délelőtt a „megkövült erdő” azaz a több mint 200 millió éves fatörzsek maradványait tartalmazó folyómeder megtekintése, majd továbbutazás az Etosha Nemzeti Parkba, mely a világ egyik legrégibb vadrezervátuma. A több mint negyed Magyarországnyi terület több száz emlős- és madárfaj otthona. Egy rövid vadles után bejelentkezés a nemzeti park melletti lodge-ba, ahol vacsora és szállás.
Afrikai szafari, Namíbia körutazás - 9. nap
Egész napos vadles az Etosha Nemzeti Parkban. A több mint 22 ezer km²-es park jelentős részét kitevő mocsár az esős évszakban (novembertől-áprilisig) szinte egy hatalmas tóvá alakul. A sűrű, bozótos területeken nagy számban élnek oroszlánok, orrszarvúk, zsiráfok, antilopfélék és elefántok, valamint rengeteg madárfaj. Köztük számos, mára már veszélyeztetett faj is megtalálható. Vacsora és szállás a nemzeti park melletti lodge-ban.
Afrikai szafari, Namíbia körutazás - 10. nap
Reggel visszautazás Windhoekba, útközben látogatás egy fafaragásokat áruló piacon. Vacsora és szállás Windhoekben.
Afrikai szafari, Namíbia körutazás - 11. nap
Transzfer a repülőtérre, hazautazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapestre.
Afrikai szafari, Namíbia körutazás - 12.nap
Megérkezés a menetrend szerint..
Minimum létszám: 10 fő
 
Namíbia - látnivalók


Damaraföld
A busmanok földje

Namib-sivatag
Sossusvlei homokdűnéiEtosha Nemzeti Park
A „Nagy fehér síkság” 10 millió éves tómeder

Windhoek
Namíbia fővárosa WindhoekWalvis-öböl
A Bálna-öböl “Lagúnája” kb. 100 km2 kiterjedésű

Swakopmund
Namíbia legkedveltebb üdülővárosa

Az ár tartalmazza

 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállásokkal Budapest-Windhoek-Budapest útvonalon, turista osztályon
 • a körutazás alatt utazás légkondicionált minibusszal
 • 9 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák illetve szafari lodge-ok kétágyas, zuhanyozós szobáiban
 • félpanzió
 • programok a leírás szerint
 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza

 • illetékek
 • vízum díja
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás

Akciós utak azonosító száma: 32989
Akciós utazások indulási időpontjai, kalkuláció
  Kérdése van? +36 1 785 9892