Toszkána Legjobb Borai, Szarvasgomba Vadászattal

Akciós utazás

  • Indulás:2020-10-18
  • Ellátás: Program szerint
  • Szobatípus: Háromágyas szoba (3 felnőtt)
  • Akciós díj: 223 333 -tól + illeték

Toszkána Legjobb Borai, Szarvasgomba Vadászattal Olaszország last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés körutazás

Körutazás információk

Utazás repülővel, Budapest-Bologna (Wizz Air) és Pisa-Budapest (Ryanair) menetrend szerinti járatokkal, elhelyezés 4 *-os szállodában, kétágyas fürdőszobás szobában reggelivel, 2 alkalommal ebéddel, 3 alkalommal vacsorával.
Miért ez az út?
1. Látogatás Toszkána két legjobb borvidékén: Montepulciano és Chianti.
2. A legszebb toszkán városok megismerése.
3. Borkóstolás és gasztronómiai vacsora a több mint 1000 éves Guicciardini Strozzi birtokon, ahol Mona Lisa leszármazottja fogadja csoportunkat.
4. Erdei kirándulás, szarvasgomba vadászattal.
Kis létszámú csoport, bor és gasztronómiai élmények, kulturális látnivalók.

Körutazás leírása

1. nap: Budapest–Bologna

Elutazás 14:40 h-kor (05.16., az októberi csoport 13:25 h-kor) a Wizzair járatával Bolognaba. Érkezés 16:05 h-kor (05.16., októberi csoport 14:50 h-kor)), majd transzfer a belvárosba. Rövid városnézés az óvárosban, melynek épületei sárga és terrakotta színben díszelegnek. A városban több mint 30 km árkád van, így esőben vagy erős napsütésben is megvédik a nézelődőket. Bolognában alapították a világ első egyetemét 1088-ban, és ez meghatározza a város fiatalos hangulatát, pezsgő életét. A középkori óvárosban megtekintjük a Piazza Maggiore-t, a Bazilikát és a város jelképeit, a pisai ferde toronynál is ferdébb lakótornyokat. Bologna igazán gasztronómiájáról híres. Eza régió a szülőföldje a parmezán sajtnak, a pármai sonkának, a modenai balzsamecetnek, továbbá Bologna kifejezetten büszke a kézzel készített friss tésztáira és a különleges fagylaltokra is.
A városnézés után a szállás elfoglalása (1 éj), majd fakultatív vacsora. Hotel Cosmopolitan 4*

2. nap: Firenze-San Gimignano

Reggeli után Firenzébe utazunk. Érkezés után városnézés helyi idegenvezetővel a reneszánsz bölcsőjeként” is emlegetett városban. Az Arno folyó két partján, annak gyönyörű völgyében elterülő város nagyon hosszú múltra tekint vissza. Hosszú ideig a Medici család uralta, 1865-1870 között az Olasz Királyság fővárosa volt. Számtalan történelmi és művészeti látványosságnak ad otthont. Történelmi belvárosát 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. A gyalogos városnézés során meglátogatjuk a Pitti Palotát, a 14.-15. században épült belvárost, átsétálunk a Firenze jelképévé vált Ponte Vecchio hídon, kívülről megtekintjük a középkori városházát (Palazzo Vecchio), a Dómot, a Santa Croce templomot Michelangelo és Gallilei sírhelyeivel. A városnézés után rövid szabadprogram, majd utazás San Gimignanoba. Érkezés után ismerkedés a „Tornyok városával”, ahol tökéletes állapotban maradtak fenn a középkori építészet emlékei, a városfal és a 15 impozáns lakótorony, mely a város jelképévé vált. Szűk sikátorai, hangulatos terei visszaröpítenek a múltba. Városnézésünket a Szent Agostino templom és a Palazzo del Popolo (városháza) megtekintésével zárjuk. Ezt követően rövid szabadprogram, melynek során megkóstolhatjuk a város különleges, sáfrányos fagylaltját. A kora esti órákban érkezünk szállásunkra, ahol 3 éjszakát töltünk. Vacsora a szállodában.
Hotel Villa San Lucchése / Poggibonsi

3. nap: Siena-Chianti vidéke (szarvasgomba vadászat)-Poggibonsi

Siena volt a legszebb olasz város azok közt, amiket Mihály eddig látott. Szebb volt Velencénél, szebb a nemes Firenzénél és az árkádos, édes Bolognánál is. Az egész város, meredek, rózsaszín utcáival, véletlen-gondtalanul hullámzott csillag alakban vonuló dombjain; és lakóinak arcán is azt lehetett olvasni, hogy nagyon szegények, de nagyon boldogok, boldogok a maguk utánozhatatlan latin módján. A város meseszerű, vidám meseszerű jellegét az adja meg, hogy minden pontjáról látni lehet a város tetején a dómot, amely mint egy tréfás, zebraszínű, tornyos Zeppelin lebeg fölötte. A dóm egyik fala a templom tömegétől külön áll, jó kétszáz lépés távolságra, groteszken és gyönyörűen, az emberi tervek meghiúsulásának legnagyobb-szerű térbeli szimbóluma gyanánt. Mihály imádta a bohémséget, ahogy ezek a régi olaszok nekikezdtek a katedrálisuknak. „Nekünk is kell, ha Firenzének van, sőt lehetőleg nagyobb legyen”, mondták, és megépítették a legmesszebb fekvő falat, hogy a firenzeiek előre rémüldözzenek, hogy mekkora lesz a sienaiak temploma. Azután elfogyott a pénz, az építők természetes gesztussal letették szerszámaikat, és többet feléje se néztek a katedrálisnak. – Igen, igen – gondolta Mihály -, így kell templomot építeni, ha az Ulpius-ház lakói templomot építettek volna, bizonyára ők is így tettek volna. Azután lementek a Campóra, a város kagyló alakú főterére, amely már alakjánál fogva is olyan volt, mint a város mosolya. Mihály alig tudott elszakadni” (Idézet Szerb Antal: Utas és holdvilág című regényéből) Reggeli után a Toszkána szívében található Sienaba utazunk. A város híres műemléke a Dóm, amely a 12-13. században épült, és 1215-től miséztek itt. Belsejét a román és gótikus stílusok harmonikus keveredése jellemzi. A látvány lenyűgöző, mely magasba törő pilléreinek is köszönhető. Siena főterének, a Piazza del Campo-nak legszebb épülete a Palazzo Pubblico. A teret, melyet a világ egyik legszebbjének tartanak, a 14. században a Kilencek Kormányának tiszteletére sárga és szürke kövekkel kilenc részre tagoltak. A városfallal körülvett történelmi központ 1995-óta az Unesco Kulturális Világörökség része. A városnézés után rövid szabadprogram, majd a Chianti vidék felfedezésére indulunk. Gyönyörű, dimbes-dombos vidéken keresztül utazunk a Gaiole in Chiantiban található, Castello di Meleto pincészethez. Érkezés után megtekintjük a kastély antik pincészetét, majd egy könnyű toszkán ebéd következik, melynek során 3 féle bort kóstolunk meg. Ebéd után a szarvasgomba misztikus történetét és gasztronómiai jelentőségét ismerjük meg. Kutyák segítenek a szarvasgomba keresésében. Kísérőnktől tájékoztatást kapunk a gyűjtés, tárolás, felhasználás technológiájáról. Este egy közeli étteremben vacsorázunk, ahol a finom szarvasgombás fogás mellé egy zamatos Chianti bort kortyolhatunk.
Este érkezünk vissza a szállásunkra.

4.nap: Pienza-Montepulciano-Poggibonsi

Reggeli után Montepulciano felé utazunk. Utunk során megpillantjuk az igazi toszkán tájat, mely visszaköszön minden képeslapról. Meseszép dombok között haladva érkezünk Pienzába a reneszánsz építészet mintavárosába. Itt született II. Pius pápa, aki a helységnek 1462-ben városi jogokat adott, és püspöki székhellyé tette. Ő építtette a dómot, a püspöki palotát, a Palazzo Pubblicot és a pompás Palazzo Piccolominit. Pienza történelmi központja 1996-óta az Unesco Kulturális Világörökség része. A Porta al Praton keresztül érkezünk a város központjába. Itt láthatjuk a II. Pius által megálmodott épületeket, és egy igen szép reneszánsz kutat. Ezt követően érkezünk Montepulcianoba, ahol az épületek ódonsága, stílusa, fekvése lenyűgöző. Sétánk során megtekintjük a város reneszánsz főterét, ahol nyaranta színházi előadásokat tartanak. A négyszögletű teret a Dóm és régi paloták határolják. Montepulciano és környéke Toszkána legjobb három borvidékének egyike (Montalcino és Chianti mellett). Hogy erről magunk is megbizonyosodjunk, a városnézés után látogatást teszünk Montepulciano egyik antik pincészetében, ahol a borkóstolást egy könnyű toszkán ebéd követi. Késő délután érkezünk a híres Tenuta Guicciardini Strozzi birtokra. A csodálatos környezetben található, 530 hektáros birtok több mint 1000 éves múltra tekint vissza. A nemesi Strozzi család tovább őrzi a hagyományokat, melynek köszönhetően világhírű borok kerülnek ki pincészetükből. A történelmi pincelátogatást egy toszkán vacsora követi, melynek tipikus fogásai helyben készülnek. A finom ételeket a pincészet 4 legjobb bora kíséri: Vernaccia Riserva D.O.C.G 2016, Sodole Supertuscan 2015, Millani Supertuscan 2013 és egy Vinsanto 2008 desszert bor zárja a sort. A különleges környezetben eltöltött vacsora, különleges élményként zárja toszkán kalandozásunkat.

5.nap májusi csoport: Poggibonsi-Pisa–Budapest

Reggeli után Poggibonsi óvárosába látogatunk. Szűk utcácskák, tágas terek, gótikus épületek teszik hangulatossá a kisvárost, ahol a kávé mellé megkóstolhatjuk a családi recept alapján készített likőrt is. Rövid szabadidő, majd transzfer a repülőtérre. Elutazás Pisaból 14:40 h-kor a Ryanair járatával. Érkezés Budapestre 16:25 h-kor.

5.nap októberi csoport: Poggibonsi-Bologna–Budapest

Menetrend változás miatt az októberi csoport 5.napi programja módosul! Reggeli után a közeli Volterraba utazunk. Az etruszk emlékekben gazdag ókori város utcáit hatalmas kockakövekből építették. A város központja Itália egyik legszebb középkori terének tartott Piazza del Priori, melyet a középkor építészetére jellemző sűrűn épült házsorok vesznek körül. Itt található Toszkána legrégebben épült városháza a 1208-as évekből. A közelében lévő Piazza San Giovannin magasodik a volterrai Dóm. A városnézés után meglátogatunk egy közeli bio farmot, ahol a régi hagyományokat követve készítik a Pecorino, Ricotta sajtot, az alábbi hitvallással: „Az ökológiai gazdálkodás már 1990 óta szerelemünk. Termékeink ma is a föld és a természet szeretetének eredménye, hiteles és egészséges termékek készítésével”. Betekintést kapunk a sajtkészítés tudományába, amit természetesen egy kóstolós könnyű ebéd követ, kiegészítve a farm egyéb termékeivel. Ebéd után elhagyjuk Toszkána szívét és Bolognai repülőtérre utazunk. Hazautazás a 21:55 h-kor induló Wizzair járattal. Érkezés Budapestre 23:55 h-kor.

Az októberi programnál a 2. és 5. nap programjának sorrendje változhat!

Az UNESCO Világörökségi helyszínek: -Firenze történelmi központja -San Gimignano: Történelmi központja -Siena: Történelmi központja -Pienza: Történelmi központja.

Programok

Ehhez a programhoz nem tartozik fakultatív program.

Várható menetrend

Budapest - Bologna: 10:55 - 12:15 h-kor. Wizz Air járattal
Pisa - Budapest: 14:40 - 16:25 h kor Ryanair járattal

A repülőjegy díja a prospektus megjelenésekor a Wizzair/Ryanair honlapján elérhető legalacsonyabb ár szerint értendő. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.

Utazás idegenvezetője

A májusi út idegenvezetője Mison Andrea.
Az októberi út idegenvezetője Tanács Gábor.

Az alapár tartalmazza

- Wizzair repülőjegy Budapest Bologna
- Ryanair repülőjegy Pisa Budapest között illetékkel
- fix ülőhellyel
- kisméretű kézitáskával (40x20x25 cm)
- melynek összege kb 60.000 Ft (változhat)3 éjszaka San Gimignano közelében (Poggibonsi)
- 4*-os szállodában reggelivel1 éjszaka Bolognaban
- 4*-os szállodában reggelivel2 ebéd
- 3 vacsora a program szerint26 - 32 személyes autóbusszal
- olasz városi adókkalpincelátogatások
- borkóstolókkal a program szerintmagyarul nyelvű idegenvezetést (Sienában és Firenzében helyi idegenvezetővel)

Az alapár nem tartalmazza

- Útlemondási biztosítás1,5%Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő)12 Eur Belépőkkb 30 Eur/fő

Egyéb költségek

Feladható poggyász (max. 20 kg)15.000 Ft/db-tól (változhat)elsőbbségi beszállás 2 db fedélzetre felvihető poggyásszal: (1 db 40x20x25 cm
- + 1 db
- 10 kg-os 55x40x20 cm): 8.000 Ft/fő-től (változhat)Egyágyas felár45.000 Ft/főBBP biztosítás
Akciós utak azonosító száma: 40785
Akciós utazások indulási időpontjai, kalkuláció
Kérdése van? +36 1 785 9892