Párizs - egy vibráló város

Akciós utazás

  • Indulás:2023-09-07
  • Ellátás: Reggeli
  • Szobatípus: Társítással két külön ágyas szoba (1 felnőtt)
  • Akciós díj: 358 000 -tól + illeték

Párizs - egy vibráló város (Párizs - egy vibráló város) Párizs Franciaország utazás olcsó akciós üdülés nyaralás, last minute utak.

Párizs - egy vibráló város (Párizs - egy vibráló város), miért éppen

1. Párizsban sosem alszanak ki a fények, egy élénk, mindig izgalmas város. Tavasztól őszig megfelelő az időjárás ahhoz, hogy egy hangulatos kávézó teraszán ücsörögve, egy csésze forró kávé kortyolgatva, és egy omlós croissantot falatozva a tekintetünkkel követhessük a nyüzsgő, mellettünk elhaladó párizsiak sokaságát. Szállásunk a belvárosban található, hogy a pezsgő forgatag közepén valóban átérezhessünk a vibrálást. A Montmartre negyed a mai napig megőrizte bohém hangulatát, macskaköves utcáin sétálva lépten-nyomon utcazenészek szórakoztatják a járókelőket. A város jelképe, az Eiffel torony szintén egy kihagyhatatlan látnivaló, de nem is igen lehet elkerülni, mivel 300 méter magasan emelkedik ki a környezetéből, fel-felbukkanva az épületek között, jövet-menet beleütközünk a látványába.
2. A programot maximum 19 fő részvételével indítjuk, ezáltal a csoport gyorsabban halad, illetve a város megismerése szinte családias hangulatúvá válik.
3. A Montmartre negyed, a Sacré-C ur Bazilika, az Eiffel-torony, Versailles és Louvre megtekintése mellett időt szakítunk egy sajt- és borkóstolóra Párizs egyik híres sajtműhelyében, továbbá ellátogatunk a híres Fragonard Parfümmúzeumba is.

Párizs - egy vibráló város (Párizs - egy vibráló város) programleírás

1. nap: Budapest Párizs: Montmartre

Elutazás Budapestről az Air France járatával. Érkezés után transzfer, majd Párizs felfedezésére indulunk metróval és gyalogosan. Első sétánk alatt a Montmartre negyedet és a Sacré-C ur Bazilikát látogatjuk meg.A 130 m magas dombon fekvő festői falucskát 1860-ban csatolták Párizshoz. Hangulatos, kanyargó utcákon, lépcsőkön vagy siklóval juthatunk fel a Place de Tertre (Domb) térre, ahol annak idején a világ kulturális élete zajlott. Híres festők, írók, színészek törzshelye volt, így a kezdetektől fogva a kultúra és a művészetek központja lett. Ezt az egyediségét mind a mai napig őrzi. Párizs látképének egyik uralkodó műemléke a Sacré-C ur Bazilika (Szent Szív Bazilika), mely a Montmartre negyed szívében található. A román-bizánci stílusú bazilika a 19. században épült, tiszta, fehér színe miatt szinte uralja a város legmagasabb pontját.
Este szabadprogram, vacsora egyénileg.Szállás: Ibis Styles Cadet Lafayette 3* (áprilisban, májusban) vagy Hotel Gavarni 3* (szeptemberben, októberben)

2. nap: Párizs: Sajt- és borkóstolás, Eiffel-torony, Szajnai hajókázás

Reggeli után tömegközlekedéssel indulunk Párizs további felfedezésére. Dél körül az ízlelőbimbóinkat is megmozgatjuk. Ha Franciaország, akkor sajt és bor! Becslések szerint Franciaországban körülbelül 1200 sajt- és sajtkülönlegesség létezik. Nem kis feladat felsorolni az összes francia sajtot, mert minden évben új különlegességek jelennek meg. A sajtkészítő által vezetett műhelyben megismerjük a gyártás és érlelés folyamatát, meglátogatjuk a Sajt Múzeumot, ami egyedülálló Párizsban, majd egy hangulatos, boltíves helyiségben 3 féle sajtot és 2 féle bort kóstolunk meg.A városnézésünket tovább folytatva délutánra érünk a híres Vas Lady-hez: a 300 m magas Eiffel-toronyról csodáljuk meg Párizs panorámáját. (Figyelem, a jegyeket előre meg kell vennünk, melyek nagyon hamar elfogynak. Kérjük, hogy minél hamarabb adják le igényüket, ha szeretnének a toronyba menni. Amennyiben már nem elérhetőek az online jegyek, úgy a helyszínen tudnak jegyet venni, de ekkor sorba kell állni.)Estére fakultatív hajókázást ajánlunk a Szajnán, melynek során ismét megcsodálhatjuk Párizs legszebb látnivalóit esti fényben, az óránként vibrálóan csillogó Eiffel-toronnyal. Vacsora egyénileg.

3. nap: Párizs Versailles

Reggeli után az Opera épületét nézzük meg kívülről. Ezután a híres Fragonard Parfümmúzeumba látogatunk. Vezetett túra keretében felfedezzük a parfümkészítés titkait és rendkívüli történetét az ókortól napjainkig. Megismerhetjük az összes gyártási titkot: alapanyagokat, szedést, desztillációt, palackozást és természetesen az elkészítési folyamatot és az orrmunkát . Ezután a múzeum második részében egy kivételes régi palackgyűjtemény mutatja be a parfümök történetét az ókori Egyiptomtól a 20. századig. A program végén kedvezményes áron vásárolhatóak meg az egyedi illatok.
Délután szabadprogram vagy fakultatív fél napos buszos kirándulás Versailles-ba.
Miután a Louvre már nem felelt meg a francia uralkodók igényeinek, 1682-ben Versailles-be költözött át a király és népes udvartartása, ahol egészen a francia forradalomig, 1789-ig éltek. Az egykori királyi rezidencia, több száz helyiségén keresztül mutatja be az egykori uralkodók életet, valamint a szobroknak és festményeknek otthont adó múzeumot. A kastély a kertekkel együtt közel 8000 hektáron terül el, melynek parkja a kertépítészet gyöngyszeme.
Kihagyhatatlan látnivalók: a csillárokkal teli Tükörgaléria, az operaház, a Márványudvar, a kápolna, és a szobrokkal és szökőkutakkal teli csodálatos kert. A palota látogatás során magyar nyelvű tárlatvezetést biztosítunk. Este szabadprogram, vacsora egyénileg.

4. nap: Párizs: Louvre - Budapest

Reggeli után a szállodában hagyjuk a bőröndjeinket, majd átsétálunk a híres Tuileriák kertjén, a Louvre-hoz, ahol fakultatív múzeumlátogatáson vehetünk részt magyar tárlatvezetéssel. Aki nem szeretne bemenni, ellátogathat az Orsay Múzeumba, vagy felfedezheti a Rue de Rivoli híres üzleteit. Délután a világhírű Champs-Élysées-en sétálunk, ahol a világmárkák üzletei sorakoznak. Az egyik elegáns cukrászdában, a Ladurée-ben megkóstolhatjuk és megvásárolhatjuk a franciák emblematikus süteményét, a színes és finom macarone-t. A sugárút végén pedig elkészíthetjük fotóinkat a Diadalív lábánál. Aki azt is szeretné látni, hogyan futnak össze a mérnökien tervezett sugárutak a Diadalív körül, felülről is megnézheti a lenyűgöző látványt. A délután további részében szabadprogram. Kora este találkozó a szállodánál, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás az Air France esti járatával.Igény esetén hosszabbítási lehetőség az eredeti vagy egy választott szállodában.

UNESCO Világörökségi helyszínek

Párizs: Szajna-part, Versailles-i kastély és a kastélyt övező park

Párizs - egy vibráló város (Párizs - egy vibráló város) az ár tartalmazza

A repülőjegyet illetékkel, személyenként 1 kézipoggyásszal és 1 db max. 23 kg feladott poggyásszal (melynek értéke időponttól függően: 70 000-112 000 Ft)
3 éjszakát Párizsban, 3*-os belvárosi szállodában reggelivel
a bor és sajtkóstolót
a reptéri transzfert busszal
a korlátlan tömegközlekedési bérletet (1-3. zónára)
a magyar idegenvezetést

Párizs - egy vibráló város (Párizs - egy vibráló város) az ár nem tartalmazza

Az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő) 12 EUR/fő
a belépőket (igény szerint) kb. 60 EUR / fő
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%
EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár
81 000 Ft/fő (áprilisban)
92 000 Ft/fő (májusban)
105 000 Ft/fő (szeptemberben és októberben)
BBP utasbiztosítás

Párizs - egy vibráló város (Párizs - egy vibráló város) fakultatív programok

Versailles (min. 10 fő esetén busszal, belépővel, magyar nyelvű tárlatvezetéssel): 56.000 Ft (10 fő alatt tömegközlekedéssel megyünk)
Louvre múzeumlátogatás (belépővel és magyar nyelvű tárlatvezetéssel): 25.000 Ft (min. 10 fő esetén)
Esti 1 órás hajózás a Szajnán: 9.000 Ft
Eiffel torony belépő (lifttel, 2. emelet): 9.000 Ft (korlátozott számban elérhető)
Eiffel torony belépő (lifttel, 3. emelet): 14.000 Ft (korlátozott számban elérhető)

Párizs - egy vibráló város (Párizs - egy vibráló város) idegenvezető

Az út idegenvezetője Ondrej Ildikó

"Idegenvezetőként és nyelvtanárként dolgozom, fő területeim Franciaország és a Baltikum.Először tanítványaimat vittem külföldre, hogy megismerhessék az évközben tanult nyelv országát és kultúráját, majd megtetszett ez a munka és idegenvezetői képesítést is szereztem.Idegenvezetőként is fő célom, hogy az adott országot a lehető legalaposabban, sokoldalúan meg tudjam mutatni vendégeimnek, hogy az utazás után igazi élményekkel térhessenek haza. A balti államok teljesen más világába és különlegességeibe örömmel kalauzolom Önöket."- Ondrej Ildikó

Akciós utak azonosító száma: 55438
Akciós utazások indulási időpontjai, kalkuláció
Kérdése van? +36 1 785 9892