Vietnám körutazás utazás Vietnámi gasztrotúra

Akciós utazás

  • Indulás:2022-11-14
  • Ellátás: Program szerint
  • Szobatípus: 2 ágyas standard szoba (2 felnőtt)
  • Akciós díj: 899 900 -tól + illeték

Vietnámi gasztrotúra Vietnám körutazás utazás last minute utak olcsó akciós nyaralás üdülés

Utazás időtartama

12 nap / 9 éjszaka.

Indulási időpontok

XI.19., XI.14.

Utazás

Menetrend szerinti járattal, átszállással Hanoi-ig, onnan belső járatokkal, hazautazás Saigonból.

Vietnámi gasztrotúra elhelyezés

2-3 ágyas szobákban, középkategóriájú szállodákban.

Vietnámi gasztrotúra ellátás

Teljes ellátás (reggeli, ebéd, vacsora a programleírás értelmében).

Minimum létszám

15 fő.

Előzetes menetrend

TK1038 BUDAPEST-ISTANBUL 20,10-23,15
TK 164 ISTANBUL-HANOI 02,05-15,25
TK 163 SAIGON-ISTANBUL 22,00-04,55
TK1035 ISTANBUL-BUDAPEST 07,15-08,10

Vietnámi gasztrotúra program

1. nap

Indulás Budapestről a menetrend függvényében, étkezés a repülőgépen.

2. nap

Megérkezés Hanoiba, transzfer a repülőtérről a szállodába, szabad program.

3. nap

A reggelit követően részvétel egy félnapos főzőtanfolyamon, amely feltárja a vietnámi konyha szépségét, híres ételeit, és ízvilágát. Miután bevásároltunk a piacon, elfogadjuk házigazdánk üdvözlőitalát és kezdődhet a négyfogásos ebéd elkészítése, amelyet később jóízűen el is fogyasztunk. A délután folyamán félnapos városnézés Hanoiban. Első állomásunk az Irodalom Temploma lesz (Vn Miu), amely valójában egy XI. századi egyetem, amit Konfuciusnak szenteltek. Innen a Quan Su pagodába megyünk, a vietnámi buddhista szangha központjába, itt tartják a fontos buddhista szertartások többségét. A kulturális és építészeti látnivalókon kívül betekintést nyerünk a mindennapi életbe, séta Hanoi egyik legnagyobb és legrégebbi piacán, a Dong Xuan piacon. Vacsoránk során (streetfood) megismerhetünk jó néhány vietnámi specialitást, nemzeti ételt.
Este megtekintünk egy tradicionális vízi bábműsort, ami a dél-kelet ázsiai rizstermesztők unaloműző szokásából alakult ki. Szállás Hanoiban.

4. nap

Mai napunk kora reggel indul, hogy el tudjunk vegyülni a helyiek közt a Hoan Kiem tónál, miközben Tai chi gyakorlataikat végzik, amibe mi is bekapcsolódhatunk. Innen egy híres reggelizőhelyre vezet utunk, hogy kipróbálhassunk egy helyi speciális reggelit. Ezután visszatérés a hotelbe, majd transzfer a repülőtérre elutazás Danangba, majd megebédelünk mielőtt Vietnám legbájosabb városába, Hoi Anba utaznánk. Délután látogatás a kínai stílusban épült Tran Családi Kápolnában. Vacsora Hoian-ban, az utcai konyhából.

5. nap

Reggeli után biciklis látogatás Hoi An központi piacára, ahol találkozunk a helyi árusokkal, és információt kapunk mai ebédünk hozzávalóiról. Innen továbbkerekezünk Tra Que faluba, majd séta a tradicionális zöldségkertekben, ahol a helyiek több százéves módszerekkel dolgoznak. Ebédünket a helyi séffel együtt készítjük el. Délután szabadidő Hoian-ban
Szállás ugyanitt.

6. nap

A reggelit követően utazás Hue-ba, menet közben csodálatos panorámában lesz részünk. Rövid megálló a Márvány Hegynél. Hue-ban először az ősi Tiltott Városban teszünk látogatást, majd szabadidőnket a Dong Ba piacon töltjük, ahol kipróbálhatjuk az erre a városra jellemző speciális ételeket.
Délután újabb piaci vásárlással egybekötött főzőtanfolyamon veszünk részt, majd este elkészítjük vacsoránkat. Szállás Hue-ben

7. nap

Reggeli után szabadidő Hue-ben, majd transzfer a reptérre, elutazás Saigonba.Saigon-ban először transzfer a hotelbe, majd séta a város kis utcáin, pékségek, helyi kis éttermek mellett. Útközben étkezés ezen helyek valamelyikén. Saigon nevét mindenki ismeri, mégis hiába keresnénk a térképeken, ugyanis Vietnám legnagyobb városát jelenleg Ho Shi Minh citynek hívják. A Vietnámi háborúban Dél-Vietnám fővárosa volt, majd az ország egyesítése után lett Ho Shi Minh city, de a hétköznapokon mindenki csak Saigon-nak hívja. A sétánk útvonala egy nyüzsgő friss piacon át vezet, ahol szintén kóstolgatunk, vásárolgatunk, majd megpihenve egy templommál a vásárolt ebédünket elfogyasztjuk. Szállás Saigon-ban

8. nap

Kora reggel transzfer Vinh Long-ba, látogatás a Cai Be úszó piacon. Ezt követően kis csatornákon keresztül hajókázunk egy helyi gyümölcsöskertbe, ahol étkezhetünk illetve megtekintjük, hogy dolgoznak a helyiek. Rövid szabadidőt követően továbbutazunk Can Tho-ba, ahol a szállásunk lesz, majd szintén helyi specialitásokat fogyasztunk vacsorára. Szállás Saigon-ban

9. nap

Reggeli a szállodában, majd újra hajóra szállunk, hogy meglátogassuk Cai Rang úszópiacát, később egy rizshántoló illetve egy rizstészta készítő manufaktúrát. meglátogatása. Végállomásunk a Can Tho piac lesz, ahonnan busszal utazunk vissza Saigon-ba. Szállás Saigon-ban.

10. nap

A reggelt követően városnézés Ho Chi Minh városban. Első állomás a Reunification Palota, amely korábban a kormányzó, majd később Dél-Vietnám elnökének a lakhelye volt, ma múzeumként funkcionál. Következő állomásunk a 100 évnél is régebbi Notre Dame katedrális, és a Régi Posta épülete, ami belülről olyan akár egy skanzen. Egész nap ott üldögél egy levélíró, aki még ma is papírra veti az írástudatlanok által diktált leveleket. Kis pihenés és ebéd után a város keleti része következik, látogatás a Giac Lam pagodában, amely óriás buddha szobrairól híres, innen a Thien Hau pagodába megyünk, amely már a kínai negyedben található. Utolsó esténken egy Vespa motorral fedezzük fel Saigon lüktető éjszakai életét, különleges ételek, andalító vietnámi zene, kávézók teszik kellemessé itt tartózkodásunk végét. Szállás Saigon-ban.

11. nap

Egész nap szabadidő, majd a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás.

12. nap

Hazaérkezés Budapestre.

Vietnám vízum 25 USD
Vietnámi vízumhoz meghívólevél 4 000
A díj a programokhoz szükséges belépőjegyek árát tartalmazza.
A díj a feladott poggyász árát tartalmazza.
Kötelező szervízdíJ. 50 USD//fő

 

Akciós utak azonosító száma: 51378
Akciós utazások indulási időpontjai, kalkuláció
Kérdése van? +36 1 785 9892